Hem
Om mig
Bilder
CV
Press
Kontakt
PRESENTATION
Jag, Anna Charlotta Louise Ulfsdotter Lillieström Hallberg är född i Norrköping och förutom några korta gästspel i Jerusalem, Damaskus, Rawalpindi, Srinagar och Stockholm är jag uppvuxen och nu boende i Linköping. Vägen till mitt textila arbete har varit slingrande. Först i vuxen ålder sökte jag till en utbildning med textil inriktning och i juni 2009 tog jag min examen från Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet vid Linköpings universitet.

Det jag finner spännande med textil är att det rymmer många möjligheter, är formbart och sinnligt. När jag arbetar utgår jag ofta ifrån en mindre enhet som jag sedan fogar samman till en större, många gånger tredimensionell form.

Jag arbetar med textil konst och konsthantverk för offentlig såväl som för privat miljö. Mina arbetsredskap är kniv, nål och tråd och min teknik handsömnad. För mig är tillverkningsprocessen betydelsefull, den rymmer allt från tankeprocess, närvaro, tid och lust, värden jag tycker återspeglas i mina objekt och ger dem ett mervärde. Jag vill att handens arbete ska synas, det ger karaktär åt föremålen då de aldrig blir exakta kopior av varandra.